Ostron med crudité

Ostron med crudité

Av: / Foto: Peter Kam
15 min
4 personer
Otron med crudité - lyxgt!
Fler recept på:
Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 12 st färska ostron
  1. Crudité

    1. 100 g rättika
    2. 50 g gröna alger, fråga i fiskaffären
    3. 2 st salladslökar
    4. 1 msk tunt skuren ingefära
    5. 1 tsk strösocker
    6. saft av 1/2 lime

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skala rättikan och strimla den tunt. Skölj av algerna enligt paketets anvisningar (de ligger saltade i förpackning).

    2. 2.

      Strimla salladslöken supertunt. Blanda allt till cruditén i en skål. Låt stå och dra i 4–6 tim.

    3. 3.

      Öppna ostronen, låt vätskan vara kvar. Servera sedan så att var och en kan ta lite crudité och lägga ovanpå ostronet innan de ”hälls” i munnen.

Fler recept på:
Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?