Ostpanerad kyckling & oliver

Ostpanerad kyckling & oliver

/ Foto: Hanneke Bonthuis
40 min
2 portioner
Supergod panering och mild matyoghurt blir mycket gott med oliver!
Fler recept på:
Basilika, Citron, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk olivolja
    2. 1/2 st vitlöksklyfta
    3. 1 krm salt
    4. 1 krm peppar
    5. 1/2 dl ströbröd
    6. 1/2 dl parmesanost
    7. 1/2 tsk torkad basilika
    8. 2 st kycklingfiléer à 125 g
    9. 1 dl svarta oliver
    10. 1 st citron
    11. 125 g cocktailtomater
  1. Servering

    1. 1 dl ris
    2. basilika
    3. 1/2 dl matyoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda 1 msk olivolja, ½ finriven vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm peppar i en skål. Blanda ½ dl ströbröd, ½ dl riven parmesanost och ½ tsk torkad basilika i en annan skål.

    2. 2.

      Gnid in 2 kycklingfiléer à 125 g med vitlöksoljan och doppa sedan i ströbrödsblandningen.

    3. 3.

      Lägg i ugnsform med 1 dl svarta oliver, 1 citron delad i 4 bitar och 125 g cocktailtomater.

    4. 4.

      Baka i ugn, 175°, ca 30 min. Servera med ris (1 dl okokt), basilika och ½ dl matyoghurt.

Fler recept på:
Basilika, Citron, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?