Ostpaj på italienska

Ostpaj på italienska

Av: / Foto: Erik Karlsson
90 min
6 port
Skink- och ostpaj förknippas väl mest med Frankrike. Här har vi översatt den till läcker italienska!
Fler recept på:
Italiensk Mat, Paj, Basilika
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. Ugn 200°
    2. 125 g smör
    3. 3 dl vetemjöl
    4. 2 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 1 st gul lök
    2. 15 st basilikablad
    3. 100 g soltorkad tomat i olja
    4. 150 g parmaskinka
    5. 125 g riven mozzarellaost
    6. 3 dl vispgrädde
    7. 3 st ägg
  3. Garnering

    1. minimozzarella
    2. skinka
    3. soltorkad tomat
    4. basilika

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min.

    2. 2.

      Fyllning: Skala och hacka löken. Strimla basilika, tomat och skinka. Blanda med löken. Blanda mozzarella, grädde och ägg. Salta och peppra lite. Häll hälften av äggsmeten i pajskalet, lägg på hälften av de strimlade ingredienserna, häll över resten av smeten och strö över resten av strimlorna.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, 30–40 min. Låt svalna lite. Garnera.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Paj, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?