Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

Ostomelett med rostade rotfrukter och ostkräm

Av: / Foto: Annika Broman
60 min
4 portioner
Den blandade salladen är dekoration så ta vad du har hemma.
Fler recept på:
Sallad, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 10 st ägg
    3. 1 dl vispgrädde
    4. 1 dl riven ost
    5. salt och peppar
    6. 3 st morötter
    7. 3 st palsternackor
    8. 1 st rödlök
    9. 1 tsk torkade örter
    10. 1 msk olivolja
    11. 1 msk honung
  1. Ostkräm

    1. 1 dl crème fraiche
    2. ½ dl riven ost
    3. salt och peppar
  2. Tillbehör

    1. blandad sallad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.

    2. 2.

      Knäck äggen och blanda med grädden och osten. Salta och peppra. Häll i långpannan och ställ in i ugnen och grädda cirka 25 minuter.

    3. 3.

      Skär rotfrukterna och löken i klyftor. Blanda dem med örter, olja och honung. Salta och peppra. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen cirka 25 minuter samtidigt med omeletten om du har varmluftsugn.

    4. 4.

      Ostkräm: Blanda crème fraiche och ost. Smaka av med lite salt och peppar.

    5. 5.

      Lägg ostkrämen på omeletten och toppa med de rostade rotfrukterna och blandsalladen. Servera!

Fler recept på:
Sallad, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?