Ostgratinerade räkor med spenat och rostad mandel

Ostgratinerade räkor med spenat och rostad mandel

Av: / Foto: Christina Uhlin
20 min
6 personer
Bjud på till minglet! Naturella mandelflarn kan du rosta själv i torr panna till fin färg.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g skalade räkor, motsvarar ca 450 g räkor med skal
    2. 1 näve färsk babyspenat, ca 30 g
    3. 150 g gruyèreost eller en annan stark, lagrad ost
    4. 100 g naturell färskost, cream cheese
    5. salt och peppar
  1. Garnering

    1. ca 50 g rostade mandelflarn

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Använder du räkor i lag, låt dem rinna av.

    2. 2.

      Fördela spenaten i 6 lättsmorda ugnsfasta formar eller koppar. Lägg räkorna ovanpå.

    3. 3.

      Riv osten och rör ihop med färskosten, salta och peppra. Klicka ostsmeten över räkorna och spenaten i formarna. Hit kan du förbereda några timmar innan.

    4. 4.

      Gratinera i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med rostade mandelflarn och servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?