Ostgratinerad lax med citronsås

Ostgratinerad lax med citronsås

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
60 min
4 port
Lax och fetaost är en härlig kombination och citronsåsen blir pricken över i:et!
Fler recept på:
Budgetmat, Fetaost, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 4 g portionsbitar laxfilé à 125
    3. 100 g fetaost
    4. 2 msk hackad dill
    5. 2 msk olja
    6. 1/2 st röd paprika
  1. Citronsås

    1. 4 dl mjölk
    2. 2 dl grädde
    3. 1 st grönsaksbuljongtärning
    4. 3 msk vetemjöl
    5. 2 krm salt
    6. 1 msk pressad citronsaft
    7. rivet skal av 1 citron
  2. Serveringsförslag

    1. ris
    2. kokta rödbetor
    3. citronklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Skär ett djupt snitt i laxfilén men inte rakt igenom. Lägg filéerna på ett ugnsfat. Blanda fetaost, dill och olja. Fördela oströran i snitten. Salta och peppra.

    2. 2.

      Kärna ur och skär paprikan i småtärningar, strö dem över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

    3. 3.

      Citronsås: Blanda mjölk, grädde, buljongtärning, mjöl, salt, citronsaft och -skal i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 3 min.

    4. 4.

      Servera laxen med ris, kokta rödbetor, citronsås och citronklyftor.

Fler recept på:
Budgetmat, Fetaost, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?