Ostgratinerad blomkål

Ostgratinerad blomkål

Av: / Foto: Köket.se
4 portioner
Smakar gott som ensam grön rätt eller som tillbehör till skinka eller stekt bacon. Vill du ha en lättare gratängsås, byt ut halva mängden mjölk mot buljong.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st stort blomkålshuvud
    2. 3 msk smör
    3. 2 msk vetemjöl
    4. 3-4 dl mjölk
    5. salt
    6. peppar
    7. muskot
    8. 2 dl riven ost
    9. persilja, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 250°. Dela kålen i buketter och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Låt buketterna rinna av och lägg dem därefter på ett ugnsfat.

    2. 2.

      Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd med mjölk eller buljong. Krydda och koka 5 minuter.

    3. 3.

      Ta såsen av värmen. Rör ner osten och slå den över blomkålen. Gratinera tills osten har smält, ca 10-15 minuter. Strö på persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?