Ostfyllda rödspätterullader

Ostfyllda rödspätterullader

Av: / Foto: Ulf Svensson
135 min
4 port
Lyxig fiskgratäng med spenat och räkor.
Fler recept på:
Gratäng, Tomater, Vitlök, Dill, Potatis, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 st finhackad vitlöksklyfta
    3. 350 g fryst bladspenat
    4. 1 msk smör
    5. 150 g naturell färskost
    6. 3 msk hackad gräslök el färskost med gräslökssmak
    7. 600 g fiskfiléer, tex rödspätta
    8. 2 dl riven lagrad ost
    9. 1 krm paprikapulver
    10. 1 st klase cocktailtomater
    11. 500 g räkor med skal el 200 g skalade
  1. Gräddsås

    1. 2 msk smör
    2. 4 msk vetemjöl
    3. 4 dl mjölk
    4. 1 dl grädde
    5. 1 tärning grönsaksbuljong
    6. 2 tsk fransk senap

Gör så här

    1. 1.

      Fräs vitlök och spenat i smör, salta och peppra. Lägg spenaten i botten på en ugnssäker form.

    2. 2.

      Gräddsås: Smält smöret och blanda det med mjöl. Späd med mjölken och grädden, smula ner buljongtärningen. Sjud såsen några min under omrörning. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Blanda färskost och gräslök. Bred osten på fisken och rulla ihop till rullader. Lägg fisken ovanpå spenaten och häll såsen över fisken. Strö över riven ost och paprikapulver. Gratinera mitt i ugnen tills fisken är vit och fast och gratängen fått fin färg, ca 20 min. Lägg på tomaterna de sista minuterna.

    4. 4.

      Skala räkorna och strö dem över gratängen. Servera med dillrullad färskpotatis, kokt grön sparris och sockerärter.

Fler recept på:
Gratäng, Tomater, Vitlök, Dill, Potatis, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?