Ostfylld tortellini med timjan, gräslök och vin

Ostfylld tortellini med timjan, gräslök och vin

165 min
4 personer
Lite pilligt, men en riktig succé!
Fler recept på:
Italiensk Mat
Annons

Ingredienser

    1. 165 g durumvetemjöl
    2. 1/2 tsk salt
    3. 1 stort ägg
    4. 1 1/2 msk iskallt vatten
  1. Fyllning:

    1. 100 g hård getost (ex 2 st crottin de chavignol eller homage)
    2. 25 g smör (+ 25 g smält smör till servering)
    3. 100 g schalottenlök (skivad)
    4. 18 kvistar färsk timjan (8 av dem plockade från skaftet)
    5. 20 g klippt gräslök
    6. 1 msk mellantorrt vitt vin
    7. färskmalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Pasta: Blanda mjöl och salt i en skål. Gör en grop i mitten av blandningen och knäck i ägget och iskallt vatten. Vispa upp ägget och vattnet med en gaffel, och blanda successivt in allt mjöl mot mitten till en fuktig deg (tillsätt en extra matsked iskallt vatten om så behövs). Bearbeta degen på en lätt mjölad yta tills den är mjuk och slät. Slå in degen i plastfolie och låt vila i 30–60 minuter.

    2. 2.

      Fyllning: Grovriv 1 1/2 st crottin-ost (inklusive kanter) och skiva resten för garnering.

    3. 3.

      Hetta upp smör i en liten kastrull och fräs schalottenlöken lätt tills den mjuknar men inte tar färg.

    4. 4.

      Ta av värmen och blanda i timjanblad, gräslök, vin och riven ost så att det blir en grynig massa.

    5. 5.

      Kavla ut halva pastadegen, och kavla så tunt att du skulle kunna läsa en nyhetsrubrik genom den. Gör likadant med andra halvan.

    6. 6.

      Stansa ut 24 cirklar med en omkrets på 9 cm. Klicka på 1 tsk av fyllningen per cirkel, spraya med lite vatten och vik över ena halvan över fyllningen och pressa ihop kanterna mot varandra. För att få till formen, för ihop de två yttersta kanterna mot varandra, fukta lite med vatten och tryck ihop. Låt vila under fuktad bakduk 1 timme så att de behåller formen.

    7. 7.

      Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull och tillsätt raviolin i omgångar under 3–4 minuter tills de flyter upp till ytan. Vänd dem och låt koka 1 minut till, ta sedan upp och låt rinna av i hålslev.

    8. 8.

      Servera med smält smör, timjan-kvistar, peppar och skivad getost.

Fler recept på:
Italiensk Mat
Är innehållet i detta recept olämpligt?