Ostbröd

Ostbröd

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
1 bröd
Recept på glutenfritt ostbröd.
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 4 dl fingervarmt vatten, ca 37 grader
    3. 1/2 dl neutral olja
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1 paket Semper mix för fina degar
    6. 1 dl riven lagrad ost ex Västerbottensost
  1. Topping

    1. 1/2 dl riven lagrad ost

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen en degbunke och lös upp i lite av vattnet.

    2. 2.

      Tillsätt resterande mängd vatten tillsammans med olja, salt och Semper mix. Arbeta samman till en smidig deg, gärna i en degblandare.

    3. 3.

      Tillsätt riven ost.

    4. 4.

      Fördela degen i en smord brödform ca 1 1/2 liter. Släta till med en lätt fuktad hand. Strö över riven ost.

    5. 5.

      Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.

    6. 6.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    7. 7.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, känn med sticka.

Är innehållet i detta recept olämpligt?