Ost- och grönsaksbiffar med bulgur

Ost- och grönsaksbiffar med bulgur

Av: / Foto: Håkan Wennerberg
6 personer
Pressa gärna i lite lime i bulgurgrytan och rör om för lite mer syra. Fungerar bra att servera tillsammans med Mango Raja eller Turkisk Yoghurt.
Annons

Ingredienser

  1. Grönsaksbiffar

    1. 6 st Potatisar (mjölig sort)
    2. 2 st Morötter
    3. 1-2 st Gul lök
    4. 1 tsk Gurkmeja
    5. 3 st Ägg
    6. 1 dl Ströbröd
    7. 0,5 dl Vetemjöl
    8. 1,5 dl Riven ost
    9. 1 tsk Curry
    10. 1 msk Soja
    11. 0,5 dl Finhackad persilja
    12. Salt och svartpeppar
  2. Serveras med

    1. Bulgur
  3. Tillbehörsförslag

    1. 0,5 st Lime pressad i bulgur
    2. Mango Raja (sås) alternativt Turkisk Yoghurt

Gör så här

    1. 1.

      Skala och koka potatis och morötter mjuka. Låt dem svalna.

    2. 2.

      Skala och hacka löken och stek den på medelvärme i smör/olja tillsammans med gurkmeja.

    3. 3.

      Mosa potatis och morötterna. Blanda ner resten av ingredienserna i moset.

    4. 4.

      Om smeten känns för "lös", låt den stå svalt i 10 minuter så blir den lättare att arbeta med.

    5. 5.

      Gör bollar av smeten och lägg ned i en uppvärmd stekpanna. Platta enkelt ut dem med en stekspade och låt steka ca 5 minuter på varje sida.

Är innehållet i detta recept olämpligt?