Ost- och fikonkex

Ost- och fikonkex

Av: / Foto: Rachel Khoo
Annons

Ingredienser

    1. 150 g vetemjöl
    2. 125 g kallt smör i tärningar
    3. 125 g riven Västerbottensost
    4. 2 st fikon, färska

Gör så här

    1. 1.

      Lägg mjöl och smör i en bunke och nyp ihop med fingrarna, som till en smuldeg.

    2. 2.

      Blanda i osten och knåda ihop till en deg.

    3. 3.

      Ta upp degen och forma en avlång limpa och lägga i platsfolie. Låt vila i kylen minst 30 minuter.

    4. 4.

      Värm ugnen till 180 grader. Skär kexen i 3 mm och lägg på bakplåtspapper. Skiva fikonen och lägg på varje kex, dela skivorna på mitten om det behövs.

    5. 5.

      Grädda 10-15 minuter tills de är gyllene. Lägg dem på ett galler att svalna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?