Ost i lergryta

Ost i lergryta

Av: / Foto: Diana Dontsova
60 min
4 personer
Ljuvlig tomatsås och mycket ost. Ett måste för alla ostälskare!
Fler recept på:
Ugnsbaka , Budgetmat, Fetaost, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 200 g fetaost
    2. 225 g präst- eller goudaost
  1. Tomatsås

    1. 500 g krossade tomater
    2. 1 msk tomatpuré
    3. 1 tsk strösocker
    4. torkad timjan
    5. salt och peppar
  2. Topping

    1. körsbärstomater
    2. oliver
    3. timjan
  3. Till servering

    1. bröd

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med tomatsåsen. Koka upp de krossade tomaterna i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i ca 30 min. Rör om då och då.

    2. 2.

      Smula fetaosten och riv hårdosten på den grova sidan av rivjärnet. Varva feta med riven ost och tomatsås i en ugnsfast form, ca 20 cm i Ø. Ställ in i 200° varm ugn och tillaga i ca 25 min.

    3. 3.

      Toppa med halverade tomater, oliver och torkad timjan. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Fler recept på:
Ugnsbaka , Budgetmat, Fetaost, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?