Ossobuco med kyckling

Ossobuco med kyckling

Av: / Foto: Björn Lindberg
60 min
4 portioner
En italiensk kalvklassiker blir minst lika god med kyckling.
Fler recept på:
Risotto, Tomater, Basilika, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 600 g urbenade kycklinglår eller 800 g med ben
    2. vetemjöl
    3. olivolja till stekning
    4. salt och peppar
    5. 2 gula lökar
    6. 2 vitlöksklyftor
    7. 2 morötter
    8. 2 selleristjälkar
    9. 1 msk tomatpuré
    10. 3 kvistar basilika, finhackade
    11. 1 lagerblad
    12. 2 msk citronskal i bitar
    13. 2 dl rött vin
    14. 2 dl kycklingbuljong från fond Ⓛ
    15. 1 burk krossade tomate
  1. Gremolata

    1. 1 citron
    2. 1 vitlöksklyfta
    3. 1 dl hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Vänd kycklingbitarna snabbt i vetemjöl och stek dem sedan gyllenbruna i oljan. Salta och peppra. Lyft upp köttet och håll det varmt.

    2. 2.

      Skala lök, vitlök och morötter och ansa sellerin. Grovhacka och fräs hacket i olja.

    3. 3.

      Tillsätt tomatpuré, basilika, lagerblad och citronskal. Späd med vin och buljong. Häll i de krossade tomaterna. Koka upp och låt koka samman till en mustig sås, 15–10 minuter.

    4. 4.

      Lägg ner kycklingen och sjud sakta i cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      5.Gremolata: Tvätta citronen noga. Riv det yttersta gula. Finhacka vitlöken och blanda med rivet citronskal och hackad persilja.

    6. 6.

      Vid servering, toppa kycklingen med gremolata och servera gärna en saffransrisotto till.

Fler recept på:
Risotto, Tomater, Basilika, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?