Osso Buco

Osso Buco

Av:
180 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Osso Buco

    1. 4 Skivor Kalvlägg
    2. 2 st Stjälkselleri
    3. 2 st Grova morötter
    4. 2 st Gula lökar
    5. 3 st Vitlök
    6. 3 dl Vitt vin
    7. 2 dl kalvbuljong
    8. 400 gr Krossade tomater
    9. 1 msk Tomatpure
    10. 1 dl mjöl

Gör så här

    1. 1.

      Vänd kalvläggen i mjöl, om fettrand på sidorna, skär 4 snitt på varje bit så att den inte viker ihop sig vid tillagning. Bryn sedan köttet i smör och olja. Glacera ur pannan med det vita vinet

    2. 2.

      Hacka selleri och morötter halvgrovt. Hacka lök smått och finhacka vitlöken. Fräs tillsammans med rikligt med olivolja

    3. 3.

      Placera köttet och grönsakerna i en stor kastrull. Häll på vinet, buljongen och de krossade tomaterna. Låt koka minst 1 timme, helst 2 timmar

    4. 4.

      Servera med gremolata och Risotto Milanese

Är innehållet i detta recept olämpligt?