Örtvåfflor med avokadokräm och lax

Örtvåfflor med avokadokräm och lax

8 Stycken
Annons

Ingredienser

  1. Avokadokräm

    1. 2 avokador
    2. 1 dl turkisk yoghurt
  2. Våfflor

    1. 3 dl Vetemjöl
    2. 2 tsk Bakpulver
    3. 2 dl Vatten - kallt
    4. 2 dl Vispgrädde
    5. 0.5 dl Färsk basilika - hackad
    6. 0.5 dl Färsk persilja - hackad
    7. 2 msk Smör
  3. Servering

    1. 200 g Rökt lax - runt skivad
    2. rucola

Gör så här

    1. 1.

      Avokadokräm: Dela, kärna ur och mosa avokadoköttet. Rör i yoghurt och smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Våfflor: Hetta upp våffeljärnet. Vispa ihop mjöl, bakpulver och vatten i en bunke. Hacka örterna fint och tillsätt dem. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i smeten. Smörj våffeljärnet med smöret och grädda våfflorna gyllenbruna.

    3. 3.

      Servering: Lägg en klick avokadokräm på varje våffelhjärta och toppa med en skiva lax och lite rucola.

Är innehållet i detta recept olämpligt?