Örttoppad lax i ugn med röbetscrudité

Örttoppad lax i ugn med röbetscrudité

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 personer
Enkelt och blir väldigt gott på buffén eller till festmåltiden!
Fler recept på:
Bröllop, Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. ca 1 kg lax i hel bit
    2. 1 st citron, skivad
  1. Marinad

    1. 1/2 dl grovt hackade örter
    2. 2 msk rapsolja
    3. 1 msk flytande honung
    4. salt, svartpeppar
  2. Gulbetscrudité

    1. 1 st gulbeta
    2. 1/2 ask krasse
    3. 1/2 knippa rädisor
    4. 1/2 kruka dill

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Putsa laxen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in i laxen. Sätt in mitt i ugnen 20–30 minuter. Laxen är klar vid en innertemperatur på 55 grader.

    3. 3.

      Lägg citronskivorna på laxen. Skala betorna och löken och skiva lövtunt. Använd gärna en mandolin. Plocka dillen och klipp krassen. Ansa och skiva rädisorna. Blanda ihop cruditén och fördela på laxen.

Fler recept på:
Bröllop, Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?