Örtstekt fläskfilé

Örtstekt fläskfilé

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 personer
Smaskig örtstekt fläskfilé rullad i lufttorkad skinka.
Fler recept på:
Bröllop, Basilika, Fläsk, Fläskfilé
Annons

Ingredienser

    1. 700 g fläskfilé
    2. 1/2 st finhackad gul lök
    3. 1 1/2 msk finhackad kapris
    4. 3 msk finhackad basilika
    5. 3 msk finhackad slätbladig persilja
    6. 10– 12 skivor valfri lufttorkad skinka

Gör så här

    1. 1.

      Putsa fläskfilén. Blanda samman lök, kapris och örter. Rulla fläskfilén i blandningen, salta och peppra runt om.

    2. 2.

      Lägg skinkskivorna omlott som ett stort ark. Lägg fläskfilén över och rulla ihop så att köttet täcks av skinkskivorna.

    3. 3.

      Hetta upp smör och bryn köttet runt om så att det får fin färg. Lägg över i ugnsform, sätt i en stektermometer och stek klart mitt i ugnen, till en innertemperatur av 70 grader. Ta ut och låt vila en stund innan du skär upp.

Fler recept på:
Bröllop, Basilika, Fläsk, Fläskfilé
Är innehållet i detta recept olämpligt?