Örtrullad lammfilé med rödvinssås

Örtrullad lammfilé med rödvinssås

Av: / Foto: Anders Norrsell
90 min
4 personer
Perfekt på buffébordet!
Fler recept på:
Morot, Vitlök, Citron, Lamm
Annons

Ingredienser

    1. ca 800 g lammfilé
    2. 2 msk smör
    3. salt, svartpeppar
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1 msk finhackad rosmarin
    6. 1 msk finhackad timjan
    7. 1/2 st citron, rivet skal
  1. Sås

    1. 2 dl vatten
    2. 2 dl rött vin
    3. 3 msk kalvfond
    4. 1 1/2 dl vispgrädde
    5. 1 msk Maizena redning lite soja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Putsa köttet. Salta och peppra och bryn köttet runt om i smöret. Finhacka vitlök och örter och blanda med rivet citronskal.

    3. 3.

      Rulla köttet i blandningen och lägg över i en smord ugnsform. Sätt i en ugnstermometer och sätt in i nedre delen av ugnen tills den visar på 60 grader. Ta ut och låt köttet vila ca 15 minuter.

    4. 4.

      Vispa ur formen med vattnet och häll över i en kastrull. Tillsätt vin, fond och grädde. Koka upp. Red av såsen med lite majsstärkelse utrört i vatten och koka upp igen. Smaka av med salt, peppar och lite soja.

    5. 5.

      Skiva upp köttet och servera med såsen och morots- och persiljepuré.

Fler recept på:
Morot, Vitlök, Citron, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?