Örtmarinierade kycklingrullader

Örtmarinierade kycklingrullader

Av:
60 min
6
Njut av den medelhavsinspirerade rätten, örtmarinerad kycklingrullad.
Annons

Ingredienser

  1. Marinerad kycklingrullad

    1. 4 st Kycklingfiléer
    2. 280 g Bacon
    3. 1 dl Parmensanost
    4. 1 dl Bladspenat
    5. 2 Tsk Basilika
    6. 2 Tsk Timjan
    7. Salt
    8. Peppar
    9. 2 St Vitlökar
    10. Olivolja
    11. (Soltorkade tomater)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 225°C Förbered kycklingen genom att skära ett snitt i mitten. Var försiktig när du snittar så att det inte går igenom. Vik ut kycklingen som fjärilsvingar.

    2. 2.

      Banka ut kycklingen platt, med passande redskap, ex kötthammare, kavel eller kastrull.

    3. 3.

      Förbered fyllningen

    4. 4.

      Finhacka bacon, bladspenat, vitlök. Tillsätt parmensanost, olivolja och valfria kryddor/örter. Ex: Basilika, timjan, rosmarin,oregano Soltorkade tomater kan också var en fin tillsats.

    5. 5.

      Fyll kycklingplattan med fyllning och rulla ihop.

    6. 6.

      Knyt ihop rullen

    7. 7.

      Stek en yta i stekpanna, salta och peppra.

    8. 8.

      Placera sedan rulladerna i en ugnsform.

    9. 9.

      45-60 min i ugn.

Är innehållet i detta recept olämpligt?