Örtmarinerad kycklingfilé & pesto

Örtmarinerad kycklingfilé & pesto

Av: / Foto: Anders Norrsell
35 min
4 port
Marinerad stekt kycklingfilé som vi serverar på en bädd av primörer och ringlar hemgjord pesto över – lyxigt!
Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 4 st kycklingfiléer
    3. 2 msk smör
  1. Marinad

    1. 1 msk vitvinsvinäger
    2. 1/2 dl olivolja
    3. 1/2 dl vatten
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1 msk dijonsenap
    6. 3 msk färska hackade örter (persilja, rosmarin, timjan)
    7. 1/2 st citron, rivet skal
  2. Tillbehör

    1. 1 knippe grön sparris
    2. 150 g sugar snaps el sockerärter
    3. 150 g haricots verts
    4. 5 st halverade körsbärstomater
  3. Garnering

    1. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Putsa kycklingen, salta och peppra. Bryn kycklingen runtom i smör så att den får en fin färg. Placera i en ugnsform och stek vidare mitt i ugnen ca 22 min eller tills innertemperaturen är ca 70°.

    2. 2.

      Marinad: Blanda ingredienserna. Ta ut köttet och låt det svalna. Skär köttet i sneda 1 cm breda skivor.

    3. 3.

      Tillbehör: Koka sparris, sugar snaps och haricots verts hastigt i lättsaltat vatten. Lägg upp tillsammans med halverade körsbärstomater på serveringsfat. Placera kycklingskivorna ovanpå och häll marinaden över. Täck över och låt köttet marineras i kylen ett par timmar eller över natten. Garnera med persilja. Ringla pesto, se separat recept, över vid serveringen.

Fler recept på:
Tomater, Vitlök, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?