Örtkyckling & rotsakspytt

Örtkyckling & rotsakspytt

/ Foto: Hanneke Bonthuis
45 min
2 port
Smarrig örtkyckling och rotsakspytt.
Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 2 st potatisar
    2. 100 g kålrot
    3. 1 st stor palsternacka
    4. 1 st liten morot
    5. 2 msk smör
    6. 1/2 dl färsk oregano eller persilja
    7. salt
    8. peppar
    9. 2 st kycklingfiléer (à 150 g)
    10. 1/2 gul lök
    11. 1/2 tsk torkad oregano
    12. 1/2 tsk timjan
    13. 1 msk honung
    14. 1 1/2 dl vatten
    15. 1/2 st hönsbuljongtärning

Gör så här

    1. 1.

      Tärna 2 potatisar, 100 g kålrot, 1 stor palsternacka och 1 liten morot. Stek i 1 msk smör tills allt har mjuknat och fått färg.

    2. 2.

      Vänd ner ½ dl plockad färsk oregano eller persilja, salta och peppra.

    3. 3.

      Bryn 2 kycklingfiléer (à 150 g) med ½ tärnad gul lök, ½ tsk torkad oregano, ½ tsk timjan, salt och peppar i 1 msk smör.

    4. 4.

      Tillsätt 1 msk honung, 1½ dl vatten och ½ tärning hönsbuljong. Låt puttra ca 10 min, ös kycklingen då och då.

Fler recept på:
Budgetmat, Potatis, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?