Örtfylld lax

Örtfylld lax

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
6 personer
Helgrillad och örtfylld lax.
Fler recept på:
Citron, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 2 st hela urbenade mittenbitar färsk lax à 500 g
    2. 1 dl grovhackad dill
    3. 1 knippe gräslök
    4. 2 st citroner, skivade
    5. 1 tsk salt
    6. 1 krm svartpeppar
    7. olivolja
  1. Garnering

    1. grovhackad dill
    2. citron

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ena laxskivan med skinnsidan nedåt. Blanda dill och gräslök och lägg på laxsidan. Lägg på citronskivorna. Salta och peppra. Lägg på den andra laxsidan med filésidan nedåt. Bind samman laxsidorna med ett blötlagt steksnöre.

    2. 2.

      Pensla laxen med olja och vira in i folie. Grilla i kanten på grillen ca 7 minuter på varje sida.

    3. 3.

      Ta av folien och lägg tillbaka laxen på grillen, nu mer över glöden. Grilla 4–5 minuter tills skinnsidan är knaprig och laxen är genomstekt. Ta bort snöret och garnera med kryddgrönt och citron.

Fler recept på:
Citron, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?