Örtfylld kyckling

Örtfylld kyckling

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 port
Läckert och lite annorlunda med den panerade, gyllenstekta ytan på kycklingen.
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Vitlök, Basilika, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 500 g kycklingfilé
    3. ¾ dl vetemjöl
    4. 1 st ägg, lätt uppvispat
    5. ca 1 dl ströbröd, gärna panko
    6. 2 msk smör
  1. Fyllning

    1. 75 g smör
    2. 1 st citron, rivet skal
    3. 2 st vitlöksklyftor, pressade
    4. 2 msk finhackad persilja
    5. 2 msk finhackad gräslök
  2. Sås

    1. 1 st schalottenlök
    2. 10 st blad basilika
    3. 3 dl vispgrädde
    4. ½ dl vitt vin
  3. Tillbehör

    1. grön sparris
    2. 1 msk rapsolja
  4. Servering

    1. ugnsstekt delikatesspotatis
    2. citronklyftor
    3. några salladsblad

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning: Blanda alla ingredienserna, forma till en rulle med hjälp av plastfolie och låt ligga kallt tills smöret stelnar.

    2. 2.

      Skär ett snitt i kycklingfiléerna och vik ut dem på en skärbräda. Täck med plastfolie och banka med tex en kastrull tills filéerna är ca 1 cm tjocka. Lägg på kryddsmör, vik in sidorna och rulla ihop, fäst med tandpetare. Rulla "paketen" först i mjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd.

    3. 3.

      Stek kycklingen i smör i stekpanna tills att ytan får fin färg. Stek färdigt i ugnen ca 15 min. Vid serveringen delas rullarna mitt itu så att kryddsmöret rinner ut lite på tallriken!

    4. 4.

      Sås: Skala och finhacka löken. Strimla basilikan. Blanda med grädde och vin i en kastrull och låt koka ner till hälften. Mixa med mixerstav och smaka av med salt och peppar.

    5. 5.

      Skär av nedersta delen på sparrisen och dela dem mitt itu på längden. Stek någon min i lite olja i stekpanna.

Fler recept på:
Sallad, Potatis, Vitlök, Basilika, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?