Örtdipp med grönsaksstavar

Örtdipp med grönsaksstavar

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
4 personer
En färgglad och nyttig förrätt som passar fint även som mellanmål.
Fler recept på:
Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 1 st liten burk matyoghurt, 2 dl
    2. ½ kruka basilika
    3. ½ kruka persilja
    4. 1 st vitlöksklyfta
  1. Tillbehör

    1. 1 st kålrabbi
    2. 1 st liten gurka
    3. 1 st stor gul paprika

Gör så här

    1. 1.

      Skölj alla grönsaker noga. Skala kålrabbin. Dela den, gurkan och paprikan i stavar.

    2. 2.

      Blanda matyoghurt med basilika och persilja i en matberedare.

    3. 3.

      Pressa ner vitlöksklyftan och kör några varv. Låt dippen stå en stund och vila.

    4. 4.

      Häll upp dippen i glasburkar med tättslutande lock, och sätt också ner några grönsaksstavar i varje burk.

Tips från kocken

Om du inte har en matberedare går det lika bra att finhacka örterna för hand.
Fler recept på:
Vitlök, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?