Örtbiffar med ädelostsås

Örtbiffar med ädelostsås

Av: / Foto: Anders Norrsell
75 min
4 personer
Goda örtbiffar, som blir extra saftiga med bacon runt och köttfärsgratäng med kryddstark korv.
Fler recept på:
Biffar, Gratäng, Potatis, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 500 g köttfärs
    3. 1/2 dl ströbröd
    4. 3/4 dl vatten
    5. 1 st ägg
    6. 1 tsk salt
    7. 1 krm svartpeppar
    8. 2 msk riktigt finhackad persilja
    9. 140 g skivad bacon
  1. Rostade rotfrukter

    1. 800 g delikatesspotatis
    2. 5 st morötter
    3. 1 knippe färska rödbetor
    4. 3 msk finhackad persilja
    5. 3 msk olivolja
    6. 15 st körsbärstomater
    7. 150 g sockerärter
    8. 100 g haricots verts
  2. Ädelostsås

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 140 g Kvibille gräddädelost
    3. 1/2 dl grädde

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, kryddor och persilja. Rör till en smet. Forma 8 bulliga biffar. Linda en baconskiva runt varje biff. Lägg i smord ugnsform och stek mitt i ugnen 25–28 minuter.

    3. 3.

      Tvätta potatisen och dela om de är stora. Skala och dela morötterna. Skala och klyfta rödbetorna.

    4. 4.

      Blanda potatis, morötter, persilja med halva mängden olja. Lägg blandningen på halva delen i en långpanna med bakplåtspapper.

    5. 5.

      Blanda rödbetorna och resterande olja på andra halvan av plåten, rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.

    6. 6.

      Halvera tomaterna. Ansa sockerärterna och haricots verts. Koka sockerärterna ca 1 minut och haricots verts i ca 3 minuter i lättsaltat vatten, spola av i kallt vatten.

    7. 7.

      Gör såsen. Blanda crème fraiche och ädelost i en kastrull. Värm under omrörning och späd med grädden.

    8. 8.

      Blanda potatis, morötter med tomater och bönor. Servera biffarna med potatisblandningen, rödbetor för sig och ädelostsåsen.

Fler recept på:
Biffar, Gratäng, Potatis, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?