Sätt ugnen på 200 grader. Gör ett snitt längs med fileén, bred på senap, lägg i örtkvistarna. Fäst ihop med tandpetare och krydda filén runt om. Bryn försiktigt, häll i vatten och lägg i aprikoser.
Stek i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader. Spara skyn till såsen. Låt köttet vila innan det skivas.
Såsen: Koka upp skyn från köttet (blanda i vatten om det behövs). Tillsätt grädde, hönsbuljong och låt koka i 3 minuter. Tillsätt rivet apelsinskal och saften av en apelsin, senap och majsenaredning. Smaka av med ett par droppar kinesisk soja, torkad timjan, salt och peppar.
Potatisstomp: Sätt ugnen på 250 grader. Koka potatisen med skalet och skala efter kokning. Stöt eller pressa den, blanda i smör, olivolja och ost. Smaka av med salt och peppar. Vänd försiktigt ner örter och vispad grädde. Lägg i en ugnsform och gratinera 10 minuter.
Serveringsförslag: Servera gärna med brysselkål.