Örtbaguetter

Örtbaguetter

420 min
3 Stycken
Väldigt goda bröd att bjuda på buffébordet!
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Dag 1

    1. 1 dl rågsurdeg - finns recept på recept.se
    2. 2 dl vatten - 37 grader
    3. 150 g vetemjöl special
    4. 1 dl Rågmjöl
  2. Dag 2

    1. surdegen från dag 1
    2. 10 g Jäst
    3. 4.5 dl vatten - 37 grader
    4. 12 dl vetemjöl special
    5. 0.5 msk havssalt
    6. 2 dl färska örter - hackade - till exempel basilika - timjan - rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Dag 1: Blanda ihop alla ingredienser väl. Lägg degen i en bunke och täck den med plast. Låt vila till nästa dag.

    2. 2.

      Dag 2: Smula jästen i degen från dag 1. Tillsätt vatten och mjöl och arbeta degen i maskin i 15 minuter. Tillsätt salt och örter och kör i ytterligare 5 minuter. Låt brödet jäsa till dubbel storlek, 2–5 timmar; hur lång tid det tar beror på temperaturen i rummet.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 250°, placera en plåt eller en baksten mitt i ugnen och en oöm ugnsform eller bakplåt på botten. Häll ut degen på bakbordet och dela den i 3 delar. Dra ut varje bit till en 30 cm lång, platt degbit; rulla ihop den från långsidan och vrid den ett halvt varv om sig själv.

    4. 4.

      Lyft försiktigt över bröden till ett bakplåtspapper och låt jäsa i 15 minuter. Ta ut plåten som är i ugnen och lägg försiktigt över bakplåtspapperet med bröden på den, alternativt lägg in baguetterna (med bakplåtspapperet) på bakstenen. Slå en kopp vatten på den undre plåten. Grädda i 20–25 minuter. Låt svalna på galler.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?