Ört- och vitlökspanerade tunna kycklingfiléer

Ört- och vitlökspanerade tunna kycklingfiléer

40 min
4 personer
Smarriga kycklingfiléer smaksatta med örter och vitlök.
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Chili, Citron, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 kycklingfiléer
    2. 2 ägg
    3. olivolja
    4. 1 citron (till servering)
  1. Ströbrödsmix:

    1. 2 1/2 dl ströbröd eller panko
    2. 2 hackade vitlöksklyftor
    3. 1/2 dl hackad persilja
    4. 1/2 röd chili (urkärnad och finhackad)

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienserna till ströbrödet i en bunke. Vispa upp äggen i en djup tallrik.

    2. 2.

      Dela sedan filéerna längs med på mitten så det blir 2 tunna filéer i stället. Vänd dem i äggblandningen och sedan i ströbrödet. Lägg åt sidan tills alla filéer är klara.

    3. 3.

      Häll upp rikligt med olja i en stekpanna, sätt på mellanvärme. Stek sedan filéerna i cirka 2 minuter på varje sida. De ska få en spröd och gyllene yta.

    4. 4.

      Servera med en god sallad, ugnsrostade grönsaker eller potatispuré.

Tips från kocken

Perfekt vardagsmat – snabbt att tillaga och väldigt, väldigt gott.
Fler recept på:
Budgetmat, Sallad, Chili, Citron, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?