Ört- och pankotoppad torsk med färgglatt stomp 6 sp

Ört- och pankotoppad torsk med färgglatt stomp 6 sp

Av:
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 700 gram Potatis
    2. 2 st morötter
    3. 1 st palsternacka
    4. 1,5 dl mjölk
    5. 3 msk dill
    6. 600 g torsk
    7. 0,5 dl olivolja
    8. 2 msk dill
    9. 1 msk bladpersilja
    10. 4 msk pankoströbröd
    11. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Skala potatis, morot och palsternacka. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet. Häll i mjölk och mosa ihop till stomp. Blanda ner dill och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Lägg fisken i en ugnsfast form som du penslar med olja. Salta och strö över dill, persilja och panko. Skär citronen i klyftor och lägg runt om. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

    4. 4.

      Servera fisken med stomp, pressad citron och sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?