Ört- och lökfylld fläskfilé

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Recept på ört-lökfylld fläskfilé.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st 1 fläskfilé, ca 600 g
    2. olja
    3. 1 tsk salt
    4. 1 krm svartpeppar
  1. Fyllning

    1. 1 1/2 dl örter, t ex basilika, persilja, rosmarin, salvia
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 150 g fetaost
    4. 5 st salladslökar
  2. Garnering

    1. örter

Gör så här

    1. 1.

      Putsa köttet fritt från hinnor. Lägg ett snitt utmed hela fläskfilén.

    2. 2.

      Finhacka samtliga örter. Skala och finhacka vitlöken och strimla salladslöken. Mosa fetaosten med en gaffel. Rör ihop fyllningen och fördela i skåran.

    3. 3.

      Bind samman köttet med hjälp av blötlagt steksnöre. Olja in, salta och peppra köttet runt om. Sätt i en stektermometer och grilla fläskfilén över glödbädden runt om på alla sidor tills innertemperaturen visar 68 grader.

    4. 4.

      Låt fläskfilén vila ca 10 minuter innan du skär upp den. Servera med en varm sparrissallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?