Ört- och citronkryddad kotlett

Ört- och citronkryddad kotlett

Av:
180 min
8 portioner
Ugn: 125 grader. Serveras med sallad (Färgsprakande sallad), kall sås (Smakrik sås till örtktyddad stek) och rostad potatis.
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 kg hel benfri kotlettrad
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. ½ kruka timjan
    4. 2-3 kvistar rosmarin
    5. 1 citron
  1. Garnering

    1. 2-3 små citroner
    2. 1 klasse cocktailtomater
    3. salladsblad

Gör så här

    1. 1.

      Putsa kotlettraden men låt den lilla fettkanten vara kvar. Bind köttet med steksnöre, så det behåller sin runda form.

    2. 2.

      Gnid köttet generöst med salt och peppar. Skala vitlökarna och klyfta dem i mindre klyftor. Gör små snitt i köttet och peta in klyftorna. Peta även in timjan och rosmarin runt om under snöret.

    3. 3.

      Bryn steken i smör i het panna tills ytan fått fin färg. Peta in ytterligare lite kryddor och tunna citronskivor.

    4. 4.

      Lägg köttet i en form och stick in en termometer i tjockaste delen. Sätt in köttet i nedre delen av ugnen. Köttet är klart när innertemperaturen är 72 grader, ca 2 timmar. Rulla in köttet i smörpapper och låt vila 15 minuter.

    5. 5.

      Dela cirtonerna, stek dem i ett grilljärn. Ugnsbaka tomaterna, men inte längre än att de behåller formen.

    6. 6.

      Skiva steken och garnera med tillbehören. Servera med salladen, sås och rostad potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?