Oreocheesecake med blåbär

Oreocheesecake med blåbär

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
12 bitar
En snabb och smarrig obakad cheesecake 
med fina smaker!
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 100 g smör
    2. 1 paket oreokex, ca 150 g
  2. Fyllning

    1. 300 g vit choklad
    2. 400 g naturell färskost, rumstempererad
  3. Topping

    1. 300 g blåbärssylt med fast konsistens
    2. 200 g färska blåbär

Gör så här

    1. 1.

       Smält smöret. Kör kexen i en matberedare till smulig konsistens, blanda sedan med smöret. Tryck ut i en bakplåtspappersklädd pajform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter. Ställ i kylen.

    2. 2.

      Fyllning: Hacka chokladen och smält försiktigt över varmt vattenbad. Blanda sedan med färskosten och häll fyllningen över kexbottnen.

    3. 3.

      Ställ cheesecaken i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, ca 30 minuter.

    4. 4.

      Topping: Värm försiktigt sylten tills den smält. Den får ej koka! Häll den sedan över den stelnade cheesecaken. Strö över de färska blåbären.

Tips från kocken

En fast sylt gör att 
blåbärstäcket får en skärbar konsistens när det stelnat. Då slipper du göra ett blåbärsgelétäcke.
Är innehållet i detta recept olämpligt?