Orecchiettepasta med gorgonzola

Orecchiettepasta med gorgonzola

Av: / Foto: Fabian Björnstjerna
15 min
4 portioner
Den krämiga ostsåsen lägger sig perfekt i den skålformade pastan, en favoritkombination!
Fler recept på:
Italiensk Mat
Annons

Ingredienser

    1. 500 g orecchiettepasta
    2. 150 g krämig gorgonzola
    3. 1 dl vitt vin
    4. 1 1/2 dl grädde
    5. salt
    6. svartpeppar
    7. jungfruolivolja

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan när den är al dente.

    2. 2.

      Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt osten, vinet, grädden och en nypa salt. Blanda så osten smälter lite.

    3. 3.

      Toppa med nymald svartpeppar och ringla över jungfruolivolja.

Fler recept på:
Italiensk Mat
Är innehållet i detta recept olämpligt?