Öppen vegetarisk lasagne

Öppen vegetarisk lasagne

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Recept på vegetarisk lasagne.
Fler recept på:
Svamp, Tomater, Basilika, Vitlök, Citron, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 6 st färska lasagneplattor
    2. 6–8 st steklökar
    3. ca 12 st minitomater
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 100 g ostronskivling eller annan svamp
    6. olja till stekning
    7. ca 1 dl örter, t.ex basilika, timjan eller persilja
    8. salt och peppar
    9. 1 msk olivolja
    10. ca 2 msk tomatpesto
    11. ca 4 msk basilikapesto
  1. Garnering

    1. 2 msk smör
    2. ca 1/2 dl rostade pinjenötter
    3. olivolja
    4. rivet skal av 1/2 citron
    5. flingsalt
    6. ev färsk basilika

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp en gryta med lättsaltat vatten.

    2. 2.

      Lägg lasagneplattorna i vattnet och låt koka enligt anvisningarna på förpackningen.

    3. 3.

      Skala steklökarna och dela dem samt tomaterna i ganska stora bitar. Skala och skiva vitlöken och skär ostronskivlingen tunt.

    4. 4.

      Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek löken lite lätt. Lägg i svampen och låt steka med i någon minut. Lägg i tomaterna och vitlöken och låt steka med i ytterligare någon minut. Blanda ner örterna och låt precis bara mjukna. Krydda med salt och peppar.

    5. 5.

      Häll en matsked olivolja på fyra varma tallrikar. Dela varje lasagneplatta i två delar och lägg en bit på varje tallrik. Varva sedan med svampfräset, tomatpeston, basilikapeston och resten av lasagneplattorna.

    6. 6.

      Smält smöret på låg värme. Häll det skirade smöret över lasagnen men ta inte med bottensatsen. Toppa med lite pinjenötter, lite olivolja och rivet citronskal på toppen. Strö lite flingsalt över och dra några tag med pepparkvarnen. Garnera med en basilikakvist.

Tips från kocken

Har du inte båda pestosorterna hemma går det lika bra att bara använda en sort!
Fler recept på:
Svamp, Tomater, Basilika, Vitlök, Citron, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?