Öppen ravioli med kryddörter, ricotta, ärter, parmesan och brynt smör

Öppen ravioli med kryddörter, ricotta, ärter, parmesan och brynt smör

30 min
4 Portioner
En god och enkel middagsrätt som passar både till fest och vardag.
Fler recept på:
Sallad, Italiensk Mat, Basilika
Annons

Ingredienser

  1. Öppen ravioli med kryddörter, ricotta, ärter, parmesan och brynt smör

    1. 2 st färska lasagneplattor
    2. 100 g ricottaost
    3. 0.25 kruka basilika
    4. 100 g parmesan
    5. 1 nypa salt
    6. 1 nypa svartpeppar
    7. 60 g smör
    8. 4 kvistar timjan
    9. 100 g frysta ärter
    10. 1 dl mâchesallad
    11. 1 dl bredbladig persilja

Gör så här

    1. 1.

      Koka lasagneplattorna i rikligt med vatten i en stor gryta. Ta upp dem med hålslev när de fortfarande är al dente, och lägg i en skål med kallt vatten. Ta upp dem ur vattnet och lägg på bakplåtspapper smort med olivolja. Skär varje platta i 2 bitar så du får totalt 4 bitar lasagne.

    2. 2.

      Rör ricottaosten tillsammans med finskuren basilika och hälften av den rivna parmesanosten, smaka av med salt och peppar. Fördela det på den ena halvan av varje lasagneplatta, och vik över den andra halvan så det blir en öppen ravioli. Ställ in raviolin i ugnen i 185° i 10 minuter.

    3. 3.

      Smält smöret i en liten kastrull tills det är brunt (men inte bränt) och tillsätt därefter timjan. Låt det koka upp, och ta det sedan från värmen. Värm ärterna i lite vatten i en annan kastrull. Lägg upp raviolin i 4 varma tallrikar, fördela ärterna ovanpå, och häll på timjansmöret. Strö machesallad, persilja och riven parmesanost ovanpå.

Fler recept på:
Sallad, Italiensk Mat, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?