Öppen lasagne med pumpa, spenat och lökmarmelad

Öppen lasagne med pumpa, spenat och lökmarmelad

Av: / Foto: Nordic Photos
70 min
4 portioner
Ljuvliga lager! Ta vara på höstens goda pumpor och gör den här goda lasagnen.
Fler recept på:
Valnötter, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 700 g pumpa (i tärningar)
    2. 2 msk olivolja
    3. salt och nymalen svartpeppar
    4. 500 g gröna lasagneplattor
    5. 50 g smör
    6. 1 msk maizena
    7. 2 dl mjölk
    8. 5 dl mascarpone
    9. 1 krm riven muskotnöt
    10. 8 msk lökmarmelad eller lökchutney
    11. 100 g babyspenat
    12. 60 g valnötter
    13. 60 g färskriven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Lägg pumpa och olja i en ugnsfast form, salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 20 min.

    3. 3.

      Koka upp saltat vatten och koka lasagne plattorna mjuka, en och en. Smält smör i en liten kastrull och rör ner maizena.

    4. 4.

      Vispa ner mjölk och mascarpone tillsammans med muskotnöt. Låt koka ihop till en tjock bechamel.

    5. 5.

      När pumpan är mjuk, tillsätt lökmarmelad och spenat, och ställ tillbaka i ugnen i 5 minuter.

    6. 6.

      Varva lasagneplattor med valnötter, bechamel, pumparöra och spenat.

Tips från kocken

Den här lasagnen smakar himmelskt, och kan serveras som här: öppen, i lager på lager, eller i form och snabbt få färg i ugnen.
Fler recept på:
Valnötter, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?