Omelettrulle med grönkål och fetaost

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Av: / Foto: COOP
35 min
4
Sätt ungen på 175°C
Annons

Ingredienser

  1. Omelett

    1. 1 dl Vetemjöl
    2. 1 tsk Bakpulver
    3. 5 dl Mellanmjölk
    4. 4 Ägg
    5. 50 g Smör, smält
    6. 1/2 tsk Salt
  2. Fyllning

    1. 200 g Grönkål, plockade blad
    2. 1 Vitlöksklyfta
    3. 1 msk Olivolja
    4. Salt
    5. 150 g Fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop mjöl och bakpulver med 1 dl av mjölken till slät konsistens. Tillsätt resten av mjölken, ägg, smör och salt. Vispa till en jämn smet. Häll ut i en djup ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd runt så undersidan hamnar uppåt. Stek grönkål och vitlök i olja tills kålen mjuknat, smaka av med salt. Fördela hälften av kålen över den klara omeletten.

    3. 3.

      Smula över hälften av fetaosten och rulla ihop omeletten med hjälp av bakplåtspappret till en kompakt rulle. Toppa med resterande grönkål.

Är innehållet i detta recept olämpligt?