Omelettrulle

Omelettrulle

Av: / Foto: Erik Karlsson
20 min
8 bufféportioner
Omelettrulle fylld med färskost, stenbitsrom och gräslök.
Fler recept på:
Bröllop, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 8 ägg
    2. 4 msk vispgrädde
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 krm mald vitpeppar
  1. Fyllning

    1. 125–150 g färskost med pepparrot
    2. 2 burkar röd stenbitsrom à 80 g
    3. ca 1 dl hackad gräslök
  2. Garnering

    1. gräslök
    2. ev rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Häll ut äggsmeten och grädda mitt i ugnen i 200°, 6–8 min.

    2. 2.

      Vänd upp omeletten på ett bakplåtspapper (som en rulltårta) och låt svalna under papperet.

    3. 3.

      Bred på osten, lätt mjukrörd, och rommen. Strö över hackad gräslök. Rulla ihop med hjälp av papperet från långsidan och skär i bitar. Garnera med gräslök och ev en rödlöksblomma. Snitta sicksack med en vass kniv runt om löken. Dela.

Fler recept på:
Bröllop, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?