Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis

Ölmarinerad fläskkarré med sötpotatis

Av: / Foto: Jag
40 min
4 Portioner
Marinera ditt kött i öl och kryddor i sommar! Bjud på grillade grönsaker och en härlig fetaostyoghurt till som pricken över i!
Annons

Ingredienser

  1. Mat

    1. 500 g Fläskkarré
    2. 800 g Sötpotatis
    3. 2 msk Olja
    4. 1 tsk Salt
    5. 1 st Zucchini
  2. Sås

    1. 50 g Fetaost
    2. 2 dl Yoghurt 10%
    3. 0,5 dl Vatten
  3. Marinad

    1. 33 cl Ljus öl
    2. 0,5 dl Chilisås
    3. 2 msk färsk ingefära
    4. 2 st Vitlöksklyftor
    5. 1 msk Soja
    6. 1 tsk Chiliflakes
    7. 1 tsk Salt
    8. 1 tsk Svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg ner köttet och vänd runt ordentligt så att alla ytor är täckta av marinaden. Låt stå i rumstemperatur ca 1h eller över natten i kylen.

    2. 2.

      Skrubba rent sötpotatisen och skär dem i stora klyftor. Fördela på en ugnsplåt och pensla med olja. Salta och rosta mitt i ugnen ca 20 min. Mixa fetaost och yoghurt till en sås späd med vatten för lite mer rinnande konsistens.

    3. 3.

      Grilla köttet tills det är genomstekt och ytan är lätt karamelliserad. Skär zucchini i tjocka skivor och grilla tills dom är mjuka. Servera köttet med sötpotatis, zucchini och fetaostsåsen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?