Ofada stew

Ofada stew

Av:
120 min
6 portioner
pepper stew
Annons

Ingredienser

  1. Kött

  2. Stew

    1. 4 st röda paprikor (stora)
    2. 4 st stora tomater
    3. 3 st röda lökar
    4. 1-2 st scotch bonnets
    5. 6 st kokta ägg
    6. 4 st maggi cubes
    7. salt
    8. 3 dl palmolja
    9. 2 tsk mald crayfish
    10. 2 tsk locust beans

Gör så här

    1. 1.

      Skölj köttet och koka tillsammans med lök, 2 maggi cubes och salt.

    2. 2.

      Värm palmolja på låg värme tills den blivit genomskinlig (ca 30 min).

    3. 3.

      Under tiden oljan värms upp, skölj och skär paprika,tomat,lök och scotch bonnets.

    4. 4.

      Mixa till en slät blandning och koka bort vattnet i en separat gryta.

    5. 5.

      När oljan är uppvärmd lägg i en hackad lök, locust beans o låt steka 30 sekunder,tillsätt sedan det kokta köttet och stek ca 5 min.

    6. 6.

      Häll sedan i peppermixen, lite av buljongen som köttet kokats i och låt koka 10 minuter.

    7. 7.

      När såsen kokat ihop med köttet krydda då med 2 maggi cubes och crayfish efter önskad smak.

    8. 8.

      Tillaga tills oljan flytit upp.

    9. 9.

      Servera med ris och kokt ägg!

Är innehållet i detta recept olämpligt?