Nyårstoast med räkor

Nyårstoast med räkor

Av: / Foto: Anders Norrsell
25 min
8 personer
Enkelt tilltugg som även kan serveras som förrätt. Bröden kan du förbereda, men lägg inte ihop toasten förrän strax innan serveringstillfället.
Fler recept på:
Jul, Sallad, Rödlök, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 8 skivor ljus formfranska
    2. smör
    3. ca 150 g skalade räkor
    4. 2 msk finhackad dill
    5. 2 st hårdkokta ägg, finhackade
    6. 1/2 st rödlök, finhackad
    7. 1 dl kesella
    8. 2 msk majonnäs
    9. salladsblad ex machésallad
  1. Garnering

    1. räkor
    2. lök
    3. lime
    4. dill

Gör så här

    1. 1.

      Stansa ut rundlar ur brödskivorna med t ex ett glas eller kakmått. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidorna i lite smör. Låt rinna av på hushållspapper.

    2. 2.

      Grovhacka räkorna, men spara några till garnering. Blanda de hackade räkorna med dill, lök och ägg och rör ihop med kesella och majonnäs.

    3. 3.

      Lägg ett salladsblad på varje brödbit och fördela röran ovanpå. Garnera med hela räkor, limeskiva, lök och lite dill .

Tips från kocken

Om du vill kan du blanda räkor med kräftstjärtar.
Fler recept på:
Jul, Sallad, Rödlök, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?