Nyårssallad med karamelliserade valnötter

Nyårssallad med karamelliserade valnötter

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
8 personer
En festligare nyårssallad med karamelliserade valnötter.
Fler recept på:
Jul, Sallad, Fetaost, Nötter, Potatis, Tomater, Valnötter
Annons

Ingredienser

    1. 150 g haricots verts
    2. 800 g sötpotatis
    3. 500 g fast potatis
    4. 2 msk olivolja
    5. 100 g blandad finbladig sallad
    6. 200 g vindruvor
    7. 150 g fetaost
    8. 3 st fikon, klyftade
    9. 250 g körsbärstomater på kvist
    10. granatäppelkärnor
  1. Karamelliserade valnötter

    1. 2 dl valnötter
    2. 1/2 dl farinsocker
    3. 1 nypa flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader

    2. 2.

      Koka haricots verts i lättsaltat vatten, spola av i kallt vatten och låt rinna av. Tvätta potatis och sötpotatis, skär i klyftor.

    3. 3.

      Lägg potatisklyftorna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och blanda om. Rosta i nedre delen ugnen ca 35 minuter. Lägg in sötpotatisen efter ca 15 minuter och vänd om så att oljan kommer åt bitarna.

    4. 4.

      Ansa salladen. Dela vindruvorna. Tärna fetaosten. Klyfta fikonen. Dela tomaterna. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

    5. 5.

      Lägg valnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.

    6. 6.

      Värm farinsockret i en stekpanna tills det smälter. Lägg i valnötterna och rör tills de är täckta runt om. Det går snabbt, rör hela tiden. Sprid ut de kladdiga nötterna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt svalna. Hacka dem grovt.

    7. 7.

      Blanda alla ingredienser utom nötterna på ett serveringsfat. Strö över en del av nötterna och servera resten vid sidan om.

    8. 8.

      Ringla över lite olja och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?