Nutellatårta

Nutellatårta

Av: / Foto: Annika Broman
110 min
12 bitar
Här är tårtan för dig som är riktigt godissugen! Fyll med banan och dekorera generöst med färdigköpt hasselnötscrème. Hallonen ger en fin smakbrytning och blir pricken över i.
Fler recept på:
Barnkalas, Bröllop, Alla Hjärtans Dag, Bakelser, Tårta
Annons

Ingredienser

  1. 2 ägg
  2. 3 dl strösocker
  3. 2 1/2 dl vetemjöl
  4. 1 1/2 tsk bakpulver
  5. 2 tsk vaniljsocker
  6. 4 msk kakao
  7. 75 g smör
  8. 3/4 dl rapsolja
  9. 1 1/2 dl hett vatten ströbröd till formen
  10. 3 mogna bananer
 1. Nutellafyllning

  1. 100 g smör
  2. 4 dl nutella (färdig hasselnötscrème med chokladsmak)
  3. 200 g färskost av philadelphiatyp
  4. 4 dl florsocker
  5. 3–4 dl färska hallon

Gör så här

  1. 1.

   Vispa ägg och socker något i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en annan bunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölblandningen, smör, rapsolja och vatten till äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad rund form som mäter 21 cm i diam. Grädda kakan en bit ner i ugnen i 175° i 45–50 min. Låt kakan vila en kvart, vänd den sedan upp och ner på ett sockrat papper.

  2. 2.

   Kör smör, nutella, färskost och flor­ socker till en slät röra i en matberedare. Ställ blandningen kallt. Mosa bananerna.

  3. 3.

   Dela kakan med en tandad kniv till 3 bottnar. Bred hälften av bananmoset på en av bottnarna. Lägg på en botten och bred på resten av moset. Toppa med den 3:e bottnen.

  4. 4.

   Bred knappt hälften av nutellafyll­ ningen ovanpå och runt om tårtan. Lägg den resterande fyllningen i en spritspåse och ställ kallt i minst 30 min. Spritsa nutellafyllningen ovanpå, garnera med färska hallon. Servera tårtan kylskåpskall.

Är innehållet i detta recept olämpligt?