Nutellaglass

Nutellaglass

Av: / Foto: Stephanie Bjelkestam
10 min
4 personer
Kanske världens enklaste (mjuk)glass. Vansinnigt gott!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Efterrätt, Glass, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/4 dl hasselnötskräm
    2. 1 burk fet kokosmjölk eller
    3. kokosgrädde
    4. havssalt efter smak
  1. Topping:

    1. rostade hasselnötter
    2. kokosflagor
    3. kakaonibs
    4. kakao

Gör så här

    1. 1.

      Mixa hasselnötskräm, kokosmjölk (eller kokosgrädde) och havssalt i en blender i ett par minuter.

    2. 2.

      Häll i en form och ställ in i frysen i 6–7 timmar för en mjukglass eller över natten för en hårdare konsistens.

    3. 3.

      Ta fram glassen innan servering för att tina. Servera i skålar med toppingen.

Tips från kocken

Om glassen är isig, kör den i en mixer till en god mjukglass.
Är innehållet i detta recept olämpligt?