Nutellabullar med mandelmassa och socker

Nutellabullar med mandelmassa och socker

Av: / Foto: Anders Norrsell
90 min
12 stycken
Bullar med mandelmassa och Nutella i en oslagbar kombination, lite som en godisbulle!
Fler recept på:
Bullar
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör
    2. 25 g jäst
    3. 1 msk fiberhusk
    4. 2,5 dl standardmjölk
    5. 0,5 dl ljus sirap
    6. 3/4 dl kesella 10 %
    7. 1 krm salt
    8. 1/2 dl strösocker
    9. 200-225 g glutenfri fin mjölmix Semper
  1. Fyllning

    1. 75-100 g riven mandelmassa
    2. 75-100 g Nutella
  2. Pensling

    1. smält smör
    2. råsocker
    3. strösocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält matfettet och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37 grader.

    2. 2.

      Smula ner jästen i en degbunke. Lös upp jästen i lite av degspadet och häll över resterande degspad. Tillsätt fiberhusk och låt blandningen svälla i ca 10 minuter.

    3. 3.

      Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmixen. Arbeta samman allt i maskin ca 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 40 minuter.

    4. 4.

      Riv mandelmassan. Rör Nutellan mjuk och blanda samman med mandelmassan.

    5. 5.

      Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda degen smidig och rulla ut den till en lång längd.

    6. 6.

      Dela degen i 12 lika stora delar och rulla varje del till en bulle. Lägg bullarna i formar. Man kan ställa formarna i ett muffinsbleck för att ge mer stadga.

    7. 7.

      Gör ett hål i bullens mitt, spritsa eller klicka ner krämen. Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats i ca 30 minuter.

    8. 8.

      Sätt ugnen på 200–225 grader och grädda strax under ugnens mitt ca 10 minuter.

    9. 9.

      Vid servering smält smöret, pensla bullarna och doppa dem i strösocker blandat med råsocker.

Fler recept på:
Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?