Nutellabullar

Nutellabullar

Av: / Foto: Ralph Månsson
150 min
36 stycken
Recept på riktigt smaskiga nutellabullar - Mums!
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 2 kuvert saffran à 0,5 g
    3. 4 dl mjölk
    4. 2 dl vispgrädde
    5. 50 g jäst
    6. 2 dl vit sirap
    7. 1 krm salt
    8. 2 ägg
    9. 18–20 dl vetemjöl special
    10. 2 dl nutella
  1. Pensling

    1. 1 ägg

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och tillsätt saffran, mjölk och grädde. Se till att vätskan blir fingervarm. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över. Rör om så att jästen löser sig.

    2. 2.

      Tillsätt vit sirap, salt, ägg och hälften av mjölet. Rör ihop med en slev eller i en köksmaskin. Tillsätt sedan resten av mjölet tills degen blivit smidig och släppt kanterna. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.

    3. 3.

      Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda i 5 minuter. Dela degen i 4 bitar och kavla ut till rektangulära plattor. Bre på 1/2 dl nutella på varje platta och rulla ihop. Skär 3–4 cm tjocka skivor av rullen och lägg bullarna i muffinsformar eller i en muffinsplåt. Täck med en kökshandduk och låt jäsa ytterligare 45 minuter.

    4. 4.

      Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter.

Tips från kocken

Alla bullarna har samma grundrecept, gör en deg men på två olika sätt. Frys in och värm sedan ett par sekunder i mikrovågsugnen före servering.
Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?