Nutella cheesecake

Nutella cheesecake

Av: / Foto: Petrina Tinslay
Annons

Ingredienser

    1. 250 g digestive
    2. 75 g smör osaltat
    3. 400 g Nutella
    4. 100 g rostade hasselnötter
    5. 500 g cream cheese
    6. 60 g florsocker
    7. ev färska hallon

Gör så här

    1. 1.

      Bryt ned digestivekexen i en mixer och tillsätt smöret samt en matsked Nutella.

    2. 2.

      Kör mixern tills det börjar bildas klumpar.

    3. 3.

      Hacka hasselnötterna och lägg ned ca 3 msk av dem och pulsa mixern tills massan blir som våt sand.

    4. 4.

      Häll över till en rund springform (23 cm i diameter) och pressa massan med händerna eller baksidan av en sked. Lägg i kylen för att stelna.

    5. 5.

      Vispa/rör den rumstempererade cheam cheesen och sikta ned florsocker till en smidig smet och tillsätt sedan den kvarvarande rumstempererade Nutellan och blanda ihop.

    6. 6.

      Bred ut Nutella- och ostblandningen över kakbottnen och strö över de kvarvarande hackade hasselnötterna.

    7. 7.

      Ställ in i kylen minst 4 timmar eller över natten.

    8. 8.

      Servera direkt från kylen för bästa resultat. Garnera gärna med färska hallon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?