Nürnbergkorv med surkålsmajonnäs och friterad lök

Nürnbergkorv med surkålsmajonnäs och friterad lök

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
25 min
4 personer
Underbara små raringar som är perfekta både till mingelfest, eller till utflykten i backen. Gör många bara, de är försvinn­ ande goda. Den som har tid gör gärna egen majonnäs från grunden.
Fler recept på:
Picknickmat, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 1 baguette (gärna surdeg)
    2. 300 gram små nürnbergkorvar (ca 14 st)
    3. 3 dl surkål
    4. 1 dl majonnäs 300 g
    5. 1 dl cornichons 1/2 dl torkade körsbärstomater
    6. 1/2 dl friterad lök
    7. bladpersilja, svartpeppar och senap
    8. olja till stekning

Gör så här

    1. 1.

      Skär baguetten i ”korvbröd” genom att skära ett snitt tre fjärdedelar djupt genom brödet och därefter skära den i små bitar. Krama ur surkålen och blanda med majonnäsen. Smaka av med peppar

    2. 2.

      Stek korvarna i lite olja. Lägg en klick surkålsmajonnäs i brödet, lägg i en korv och toppa med cornichons, tomater och friterad lök. Garnera med bladpersilja.

Fler recept på:
Picknickmat, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?