Nudlar med oxfilé och mango

Nudlar med oxfilé och mango

Av:
500 g oxfilé 1 msk kinesisk soja 1 stor mango, nästan mogen 2 vitlöksklyftor 4 salladslökar eller 2 dm purjolök 2 cm färsk ingefära 4 portioner nudlar 2+1 msk olja Såsen: 3 msk kinesisk soja 3 msk vitt vin eller matlagningsvin 0,5 msk socker Salt och peppar
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Skär oxfilén i strimlor, 1x3 cm ungefär, och lägg i en bunke. Salta, peppra och skvätt över sojan (ja, det ska vara så lite). Rör om ordentligt Skala mangon och skär bort kärnan. Skär fruktköttet i bitar, Ungefär som köttet. Skala och hacka vitlöken. Ansa salladslökarna och skär i 2 cm bitar. Lägg de grönaste bitarna för sig. Skala ingefäran och skär i tunna strimlor. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Sätt igång nudelkoket. Hetta upp 2 msk av oljan i en stor stekpanna.

    2. 2.

      Bryn oxfilén hastigt på högsta värme. Lägg över köttet på ett fat. Häll i resten av oljan och fräs vitlöken någon minut så att den får färg. Lägg i det vita av salladslöken, ingefäran och mangon. Fräs 1 minut medan du rör om duktigt. Tillbaka med köttet i pannan. Rör om och häll i såsen. Rör om lite till och servera till nudlarna med det gröna av salladslöken strött på toppen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?